1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kocaeli’de atıl topraklarda karpuz yetişecek… Karpuz tohumları toprakla buluştu

Kocaeli’de atıl topraklarda karpuz yetişecek… Karpuz tohumları toprakla buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, “Alternatif Eser Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dayanağı sağladı.

Destekten yararlanan üreticiler, tohumları fide haline getirerek, tarlalarına dikti. Büyükşehir, kent genelindeki kırsalda ziraî üretimin kesintisiz devam ettirmek ve çiftçilerin gelir seviyesini artırmak için üreticilere verdiği dayanakları artırarak sürdürüyor. Her vakit çiftçilerin yanında olan Büyükşehir, atıl durumdaki yerlerin tarıma kazandırılarak, üreticilerin verimli, pazar kıymeti yüksek alternatif eserlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendiriyor. Bu doğrultuda, üreticilere yüzde 50 hibeli karpuz tohumu takviyesi veren Büyükşehir, meşhur Kandıra’nın karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki toprakların tarıma kazandırılmasını hedefleniyor.

KARPUZ FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Ziraî Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen “Alternatif Eser Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile üreticiler, karpuz tohumlarını alarak fide haline getirdi. Fideleri topraklar buluşturan üreticiler, bu sene randımanın ve kalitenin yüksek olacağı görüşünde. Karpuz üreticileri dayanaklarından ötürü Lider Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi, daha evvel çiftçilere sağladığı yüzde 50 hibeli karpuz tohumu ile Kocaeli genelinde 650 dekar karpuz tarlası desteklenmiş oldu. Takviyelerle birlikte atıl durumdaki yerler tarıma kazandırılırken, karpuz üretiminde de önemli artışlar yaşandı.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ KANDIRA KARPUZU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendine has tadı ve kokusuyla Kandıra karpuzunda üretiminin artırılması ve ülke genelinde geniş bir pazara sahip olması için çalışmalarını sürdürüyor. Rengi kırmızıdan çok pembeye kaçan, nefis aroması ve bol sulu olmasından ötürü tüketicilerin yaz aylarında tercih ettiği Kandıra karpuzunun ünü vilayet sonlarını aşıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezleri ortasında sayılan ve tüketicilerce aranan Kandıra karpuzu, C vitamini bakımından hayli varlıklı. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kan basıncını düzenleyen ve cildi güneşin ziyanlı tesirlerinden koruyan değerli bir besin kaynağı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’de atıl topraklarda karpuz yetişecek… Karpuz tohumları toprakla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Habernaz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin